Rookgasafvoer vervangen Purmerend

Het uitstellen van je rookgasafvoer vervangen Purmerend is de laatste jaren een probleem gebleken. In een tijdperk waarin koolmonoxidevergiftiging steeds minder voorkomt door onder andere betere ventilatie, blijkt één oorzaak hardnekkig. Mensen laten te laat hun rookgasafvoer Purmerend vervangen. Waarom is dat belangrijk? Wanneer moet dat? Hoeveel kost dat? Bij SmartCV.nl willen we een veilig huis voor iedereen en geven we je graag antwoord op al deze vragen.

Vrijblijvende offerte ontvangen?
Wilt u weten waar u aan toe bent? Vraag snel een gratis offerte aan!
ATAG
Honeywell
Bosch
Nefit

Daarom laat je je rookgasafvoer vervangen Purmerend

Je rookgasafvoer is, net als bijvoorbeeld je CV-ketel in Purmerend, aan slijtage onderhevig. Dat komt omdat in zowel de lucht van de aanvoer, als in de rook van de afvoer, stoffen zitten die in het materiaal vreten. Ze laten het slijten, maken het corrosief of drogen de pakkingen uit. Kortom: je rookgasafvoer Purmerend is niet meer lekbestendig. De kans is vrij groot dat je na verloop van tijd storingen krijgt in je ketel of er lekt al lange tijd ongemerkt rookgas je ketelruimte in. Het gevaar hiervan is dat wanneer er problemen met je aanvoer zijn, de verbranding onvolledig is. Onvolledige verbranding betekent koolmonoxide en koolmonoxide betekent foute boel. Het kan dus ronduit gevaarlijk zijn om deze klus uit te stellen.

Wanneer laat ik mijn rookgasafvoer Purmerend vervangen?

Een rookgasafvoer vervangen is in principe niet iets wat heel vaak moet gebeuren. Vaak gebeurt dit tegelijk met de installatie van een nieuwe CV-ketel. Zowel de CV-ketel als de afvoer gaan in de regel zo’n 15 jaar mee, daarna zijn ze aan vervanging toe. Het wordt vooral onhandig wanneer men niet meteen de rookgasafvoer vervangen laat. Dan wordt er vaak niet meer naar omgekeken tot de volgende CV-ketel is versleten. Dan heeft een huis dus voor soms wel meer dan 30 jaar dezelfde rookgasafvoer. De kans op een gaslekkage is dan onverantwoord groot. Daarom is het sinds een aantal jaren, bij vervanging van een CV-ketel van 5 jaar ouder, verplicht om meteen de rookgasafvoer te vervangen. Zo weet iedereen van Soest tot Purmerend zeker dat er geen rookgassen in huis komen en dat je CV-ketel niet snel een storing zal geven. Wel zo prettig.

Kosten rookgasafvoer vervangen Purmerend

Ieder huis is anders en ook iedere ketelruimte. Het is dan ook slecht te zeggen wat rookgasafvoer vervangen Purmerend gaat kosten. Wat wel zou kunnen helpen is een duidelijke omschrijving van de situatie opgeven. Eventueel kunnen een aantal goede foto’s ook helpen bij het maken van een goede prijsopgave. Als je geld wilt besparen is het vaak voordeliger om je tegelijk je CV-ketel en rookgasafvoer te vervangen. Dit scheelt in het aantal keren dat een installateur van SmartCV.nl langs moet komen en een hele installatie is relatief sneller geïnstalleerd dan twee losse componenten los op elkaar aansluiten en afstellen. Ten slotte weet je bij het vervangen van je complete installatie ook zeker dat alles naadloos aansluit en dat alles perfect is afgesteld. Zo werkt je CV-ketel zeker weten perfect!

Wacht dus niet te lang met het vervangen van je rookgasafvoer. Bespaar je de stress vanwege het risico op gaslekken dat je loopt en de kans op storingen in je CV-ketel. Kijk vooral meteen hoe lang je huidige CV-ketel nog te gaan heeft als je rookgasafvoer Purmerend vervangen moet worden. Wij adviseren je graag en kunnen voor je berekenen wat gunstigste opties zijn voor jouw ketelruimte. Wacht dus niet langer met rookgasafvoer vervangen Purmerend en neem contact op via info@smartcv.nl. Wij komen ook graag bij jou langs in AmsterdamHaarlem en Nieuwegein.

Veelgestelde vragen SmartCV

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.