Rookgasafvoer vervangen Leiden

Wil je je rookgasafvoer vervangen Leiden? Dat is vaak een goed idee voor de veiligheid van je woning. In de afvoer blijven vaak restjes rook in de pijp zitten. Zeker bij een HR-ketel bevat deze rook veel zuur. Dit vreet in het materiaal waardoor het slijt. Een versleten afvoerpijp gaat lekken en dat kan leiden tot gaslekken of storingen in je CV-ketel. Als je luchttoevoer niet helemaal lekker loopt, kun je zelfs koolmonoxide in huis krijgen! Ben je benieuwd of het tijd is om jouw rookgasafvoer te vervangen? Wij leggen het je graag uit.

Vrijblijvende offerte ontvangen?
Wilt u weten waar u aan toe bent? Vraag snel een gratis offerte aan!
ATAG
Honeywell
Bosch
Nefit

Wanneer rookgasafvoer vervangen Leiden en wat als je te lang wacht?

Je rookgasafvoer vervangen is nodig om te vermijden dat je een gaslekkage krijgt. Hoe langer je wacht met het vervangen van je afvoer, des te groter de kans op een gaslek wordt. Bij een parallelle afvoer, die vroeger vooral gebruikt werden, leiden deze lekken direct tot gas in huis. Dat komt omdat deze installatie uit een toe- en afvoer naast elkaar bestaan. Tegenwoordig gebruiken vrijwel alle installateurs een concentrische afvoer. Deze bestaat uit een afvoerbuis met daaromheen een dikkere toevoerbuis voor lucht van buiten. Als de afvoer dan gaat lekken, loopt dit de luchttoevoer in. Je CV-ketel in Leiden slaat dan af en hij geeft een storing. Heb je nog een parallelle afvoer, laat die dan vervangen door een concentrische. Zo kan je rookgasafvoer vervangen leiden tot een veiliger huis!

Wanneer moet ik mijn rookgasafvoer vervangen?

Een rookgasafvoer moet in ieder geval vervangen worden wanneer hij begint te slijten. Als je twijfelt kun je een vakman vragen of hij dit wil inspecteren. Vaker wordt deze tegenwoordig gewoon tegelijk vervangen met de CV-ketel. Een rookgasafvoer gaat zo’n 15 jaar mee, net als een CV-ketel. Daarom is het altijd al raadzaam geweest om deze dan ook tegelijk te vervangen. Ook om kosten te besparen op de installatie, die zo in één keer kan gebeuren. Toch werd de rookgasafvoer vervangen vaak uitgesteld. Er werd niet meer naar omgekeken tot de volgende CV-ketel vervangen moest worden. Dan heb je dus 30 jaar dezelfde afvoer. Dat is veel te lang en veel afvoerpijpen worden dan ook lek aangetroffen bij vervanging. Daarom is rookgasafvoer vervangen tegenwoordig verplicht bij installatie van CV-ketels die ouder dan 5 jaar zijn.

Rookgasafvoer vervangen in Leiden

Een verouderde rookgasafvoer vervangen Leiden móét snel gebeuren! Dit voorkomt gaslekken en storingen. Ook hebben we geleerd dat een rookgasafvoer vaak tegelijk vervangen wordt met de CV-ketel en dat dit vaak zelfs verplicht is. Daarbij hoef je ook de monteur maar één keer langs te laten komen. Zoek dus als je jouw rookgasafvoer laat vervangen meteen een nieuwe CV-ketel uit. Wij komen graag bij je langs in Leiden om je situatie te beoordelen en je te voorzien van goed advies van een vakman.

Blijf niet te lang wachten met een verouderde rookgasafvoer en vervang deze tijdig. Neem contact op via de telefoon of mail naar info@smartcv.nl! Wij komen ook graag bij jou langs in Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Veelgestelde vragen SmartCV

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.