Rookgasafvoer vervangen Nieuw-Vennep

Net als een CV-ketel, moet je Rookgasafvoer vervangen Nieuw-Vennep periodiek gedaan worden. Deze gaat namelijk ook met de jaren achteruit en dat kan op den duur gevaarlijk worden. Een verouderde rookgasafvoer heeft namelijk een grotere kans om rookgassen te gaan lekken. Dit geeft storingen in de CV-ketel. Bij een ouderwetse rookgasafvoer kan het zelfs leiden tot koolmonoxide in huis. Dit wil je natuurlijk ten allen tijden voorkomen. Bij SmartCV.nl willen we een veilig huis voor heel Nieuw-Vennep en omgeving. Daarom voorzien we je graag van advies over rookgasafvoer vervangen in Nieuw-Vennep. Ben jij benieuwd of jouw rookgasafvoer of CV-ketel aan vervanging toe is? Lees dan vooral verder!

Vrijblijvende offerte ontvangen?
Wilt u weten waar u aan toe bent? Vraag snel een gratis offerte aan!
ATAG
Honeywell
Bosch
Nefit

Waarom rookgasafvoer vervangen Nieuw-Vennep?

Om zeker te zijn van een lek vaste afvoer, moet je eens in de zoveel tijd je rookgasafvoer vervangen. Dat zit zo: een ketel produceert natuurlijk warmte, maar ook rookgassen. Deze rookgassen slaan deels op de pijpen van de afvoer. Zeker bij een HR-ketel, die ook warmte uit de rook haalt en daardoor koelere rook met condens uitstoot, kan er relatief veel zuur in de rookaanslag zitten die op de pijpen slaat. Deze zure stoffen vreten in het materiaal waardoor het slijt. Uiteindelijk zijn de pijpen of de pakkingen doorgesleten en gaat de rookafvoer lekken. Wat de gevolgen daarvan zijn, ligt aan je type afvoer

Typen rookgasafvoer Nieuw-Vennep

In principe heb je twee typen rookgasafvoer. Je hebt de parallelle afvoer, die bestaat uit twee buizen die naast elkaar lopen, een is voor de aanvoer van lucht, de ander voert de rookgassen af. Als je deze afvoer hebt, heb je een groter probleem als deze lekt, want het gas stroomt direct je woning in. Het andere type afvoer is de concentrische afvoer. Deze bestaat uit een afvoerbuis, met daaromheen een dikkere aanvoerbuis. Het voordeel hiervan is dat een lekkage niet je huis in gaat, maar in de luchtaanvoer. In geval van een lekkage in de afvoer stroomt het gas dus in je CV-ketel in Nieuw-Vennep. Deze detecteert dit en je hebt een storing.

Wat is de levensduur van mijn rookgasafvoer Nieuw-Vennep?

Om storingen te voorkomen in Nieuw-Vennep en omgeving doe je er dus goed aan om je rookgasafvoer te vervangen. Een rookgasafvoer heeft in de regel een levensduur van zo’n 15 jaar. Dit is even lang als dat een CV-ketel mee gaat. Het is dan ook vrij gebruikelijk om bij vervanging van een CV-ketel, meteen de rookgasafvoer mee te nemen. Bij CV-ketels van 5 jaar of ouder is het zelfs verplicht sinds een aantal jaren. Wil je dus je rookgasafvoer vervangen Nieuw-Vennep? Kijk dan ook meteen naar hoe lang je CV-ketel nog te gaan heeft. Grote kans dat je kosten bespaart door allebei tegelijk te laten vervangen. Een installateur hoeft immers maar één keer langs te komen.

Veelgestelde vragen SmartCV

Rookgasafvoer vervangen in Nieuw-Vennep

Wacht niet tot je daadwerkelijk met gaslekkages en storingen zit. Dit is uitstel van werkzaamheden die toch wel gedaan moeten worden en bovendien kan het gewoon heel gevaarlijk zijn. Zeker als je rookgasafvoer 15 jaar of ouder is, is het verstandig om te kijken naar een nieuwe rookgasafvoer en een nieuwe CV-ketel. Wij leveren een totaalpakket voor jou. We komen bij je langs in Nieuw-Vennep om je rookgasafvoer te vervangen. Ook installeren we je nieuwe ketel en stellen alles haarfijn af. Wacht niet te lang met een verouderde rookgasafvoer en neem contact op met SmartCV.nl via info@smartcv.nl. In regio Leiden en Hoofddorp zijn wij ook veel actief!

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.