Rookgasafvoer vervangen Hoofddorp

Wanneer moet je je rookgasafvoer vervangen? Niet heel veel mensen staan stil bij deze vraag. Sommige mensen staan er niet eens bij stil dat deze vervangen moet worden. Dat kan gevaarlijk zijn. Als je te lang wacht met je rookgasafvoer vervangen dan is deze niet meer lekdicht, daardoor kunnen er gassen uit de afvoer ontsnappen en je huis in trekken. Zeker bij verouderde rookgasafvoeren komt het nog wel eens voor dat hier koolmonoxide bij zit. Dit soort situaties kun je eenvoudig voorkomen door tijdig rookgasafvoer vervangen. Wanneer dat moet? Hoe dat moet? Hoeveel dat kost? Wij vertellen je er alles over.

Op zoek naar een nieuwe cv-ketel?

Doe de ketelkiezer!

Vind snel
jouw ketel!

ATAG
Honeywell
Bosch
Nefit

Wanneer rookgasafvoer vervangen Hoofddorp en hoe lang gaat hij mee?

Een rookgasafvoer vervangen gebeurt vaak voordat de levensduur voorbij is. Gewoon om geen risico te lopen. In de regel gaat een rookgasafvoer 15 tot 20 jaar mee. Daarna is het materiaal verouderd en zijn de pijpen versleten. De pijpen slijten omdat er in het rookgas van de CV-ketel in Hoofddorp een beetje zuur zit. Dat vreet in de pijpen. Zeker een HR-ketel, die ook warmte uit de gas rook haalt, produceert veel van die zure rook omdat er ook condens vrij komt in het verwarmingsproces.

Als men te lang wacht met de rookgasafvoer vervangen dan komen er scheurtjes in de pijpen en zijn de pakkingen vaak uitgedroogd. Daardoor kan er makkelijk gas ontsnappen. Het makkelijkst is om tegelijk met je CV-ketel je rookgasafvoer te vervangen. Stel dit niet uit tot de volgende ketel. Deze gaat namelijk zo’n 15 jaar mee. Als je dan wacht tot de volgende ketel zit al snel voor 10 jaar met een versleten afvoer, met alle gevaren van dien. Zeker bij ouderwetse rookgasafvoeren kan vaak het rookgas vanuit de pijp direct de woning in ontsnappen. Bij nieuwe, concentrische afvoeren krijgt alleen de ketel een storing wat ook gewoon heel vervelend kan zijn. Kijk daarom vooral eens naar welk type afvoer je hebt en overweeg eens of je nog wel goed zit.

Hoe werkt rookgasafvoer vervangen Hoofddorp?

Wanneer mensen kiezen voor rookgasafvoer vervangen dan doen ze dat dus vaak tegelijk met de CV-ketel. Sinds een aantal jaren is het zelfs verplicht om ook de rookgasafvoer mee te nemen wanneer een CV-ketel van 5 jaar of ouder vervangen moet worden. Dit om dus te voorkomen dat mensen te lang wachten met hun rookgasafvoer vervangen. Een bijkomend voordeel van allebei laten vervangen is dat je de monteur maar één keer naar Hoofddorp hoeft te halen. Deze haalt binnen een dag de hele installatie weg en installeert een nieuwe. Omdat je een compleet nieuwe installatie aanlegt, weet je zeker dat alles netjes op elkaar aansluit. Bovendien loopt onze vakman alles nog een keer voor je na en stelt alles perfect af, zodat je CV-ketel zo efficiënt mogelijk verwarmt. Wel zo prettig.

Veelgestelde vragen SmartCV

Rookgasafvoer vervangen in Hoofddorp

Een rookgasafvoer vervangen Hoofddorp is geen hele moeilijke of nare klus, maar het kan wel een hoop narigheid besparen. Daarbij hoeft het ook geen heel groot probleem te zijn als je meteen een nieuwe CV-ketel laat installeren. SmartCV komt graag bij je langs in Hoofddorp om jouw installatie te inspecteren, vervangen of installeren. Wij zijn gespecialiseerd in CV-ketels en rookgasafvoer vervangen. Schroom dus niet als je met vragen zit en neem contact op via 06-48727849 of vraag direct een offerte aan! Wij zijn je ook graag van dienst in Leiden en Nieuw-Vennep.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.