CV-ketel installatie

Laat een nieuwe CV-ketel installeren door onze specialisten! Wij hebben jaren ervaring en zijn zelfs gecertificeerde monteurs van ATAG CV-ketels. Om een ketel van dit merk perfect te kunnen installeren moet een uitgebreide cursus gevolgd worden. Bij SmartCV doen wij er alles aan om jouw CV-ketel zo goed mogelijk te installeren. Alleen op die manier kun je profiteren van het beste rendement! Bestel jouw nieuwe CV-ketel dus direct en laat hem installeren door onze specialisten. Zo haal je het beste uit je ketel!

Op zoek naar een nieuwe cv-ketel?

Doe de ketelkiezer!

Vind snel
jouw ketel!

ATAG
Honeywell
Bosch
Nefit
Parallelle afvoer

Nieuwe CV-ketel kopen en door SmartCV laten installeren!

Koop jouw nieuwe CV-ketel bij SmartCV en je krijgt er altijd een volledige installatie bij! De prijzen die in onze webshop weergegeven worden zijn allemaal inclusief het installeren van de ketel. Je hoeft dus niets extra’s te betalen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij ook maximaal kunt profiteren van de capaciteiten van jouw nieuwe CV-ketel. Door een professionele installatie haal je het maximale rendement eruit. Zo verspil je geen energie en/of onnodige rookgassen. Hierdoor is jouw CV-ketel alleen maar duurzamer en bespaar je op de maandelijkse kosten aan energie.

Hoe ziet een CV-ketel installatie eruit?

Volgens enkele duidelijke stappen installeren wij een CV-ketel. Deze stappen volgen we ten alle tijden om zeker te weten dat we niets vergeten en het maximale uit je ketel te kunnen halen. Het proces ziet er als volgt uit:

  1. Voorbereiding van de installatie: we demonteren de oude ketel als het gaat om een vervanging en zorgen ervoor dat alles netjes is voor het installeren van de nieuwe ketel. Dit omvat dus ook het reinigen van de ruimte, aanpassen van leidingen of aanpassen van de doorvoer waar de rookgasafvoer gemonteerd moet worden.
  2. Installatie van de CV-ketel: de ketel wordt aan de muur bevestigd en aangesloten op de gas- en waterleidingen. Ook installeren we meteen de rookgasafvoer.
  3. Thermostaten en andere regelsystemen worden geïnstalleerd: op de voor jou ideale locatie wordt de thermostaat geïnstalleerd en geconfigureerd. Zo kun je de temperatuur door het hele huis en zelfs in verschillende kamers regelen. Met de moderne thermostaten kun je zelfs een app koppelen waarmee je de temperatuur in huis via je smartphone en zelfs van een afstand kunt regelen.
  4. Testen van de CV-ketel en thermostaat: wanneer alles geïnstalleerd is, worden verschillende testen uitgevoerd. Zo kunnen we zien of alles naar behoren werkt en ook daadwerkelijk het maximale uit jouw CV-ketel gehaald wordt. We controleren op eventuele lekken, testen de druk in de ketel en controleren de werking van de verschillende verwarmingselementen in huis. Aan de hand van deze testen stellen we de thermostaat eventueel nog verder af.
  5. Instructies om jouw eigen CV-ketel te kunnen bedienen: wanneer de CV-ketel geïnstalleerd is en alles goed is afgesteld krijg jij nog een duidelijke uitleg. Zo weet je precies hoe jij je thermostaat moet instellen en besturen, maar ook hoe je de ketel moet onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan het bijvullen van de CV-ketel.
Zekerheid
Afvoer vervangen

Het warmtenet

Een warmtenet is natuurlijk niet echt een keuze. Het moet er namelijk wel eerst zijn in je buurt. Wanneer je echter bijna je CV-ketel vervangen moet, is het wel slim om te informeren bij je gemeente of er niet eventueel een warmtenet bij jou in de buurt wordt aangelegd. Zo weet je op welke termijn je moet denken voor een oplossing.

Een nieuwe CV-ketel

Een CV-ketel vervangen met een nieuwe CV-ketel mag nog gewoon tot 2026. Dat betekent dat je in principe tot 2030 nog gewoon goed zit met een gasaansluiting. Momenteel is een CV-ketel meestal nog gewoon de goedkoopste optie als het gaat om verwarmingskosten. Zeker wanneer je niet teveel wil investeren, omdat je bijvoorbeeld eerst je isolatie wil verbeteren, is een nieuwe CV-ketel een goede manier om een paar jaar te overbruggen.

Waarom je een CV-ketel laat installeren door een specialist

Natuurlijk kun je altijd proberen zelf je CV-ketel te installeren. Wanneer je hier echter geen ervaring mee hebt, raden we dit sterk af. Je werkt namelijk met gas. Er kunnen dus heel wat dingen fout gaan wanneer je dit niet goed aansluit of installeert!

Los van de veiligheid kun je ook extra profiteren van een goed geïnstalleerde CV-ketel. Wanneer wij namelijk de CV-ketel installeren zorgen wij ervoor dat alles perfect werkt en professioneel is aangesloten. Op deze manier haal je het maximale rendement uit de verwarmingsketel. Wanneer je hier zelf mee aan de slag gaat met geen of niet al te veel ervaring, is de kans groot dat je niet het maximale rendement eruit zal halen. Dit betekent dat je een onnodige hoeveelheid energie, gas en water zal gebruiken. Niet alleen is dit een stuk minder duurzaam, maar de kosten zullen maandelijks ook een stuk hoger zijn. Laat jouw CV-ketel dus installeren door een echte expert van SmartCV! Wij zorgen er altijd voor dat je het maximale uit jouw verwarmingsketel haalt.

Kies de ideale CV-ketel uit en laat hem al snel installeren!

Bekijk onze verschillende CV-ketels snel en doe de ketelkiezer om erachter te komen welke warmteklasse het beste past bij jouw woning en behoeften. Aan de hand hiervan kun je jouw ideale ketel uitkiezen. Zoals gezegd zit onze installatie bij de prijs inbegrepen. Hier hoef je dus niets extra’s voor te betalen! Bekijk ons assortiment dus snel en kies de ketel uit die jij nodig hebt. Binnen enkele dagen komen wij hem dan al bij jou installeren!

Veelgestelde vragen SmartCV

CV-ketel laten vervangen door SmartCV

Wanneer je CV-ketel aan vervanging toe is neem je dus contact op met SmartCV. Wij nemen het hele proces uit handen en zorgen ervoor dat jij nog jaren vooruit kan met zo laag mogelijke stookkosten. Een nieuwe CV-ketel kan een flinke upgrade zijn in je woongenot en is vaak ook nog een investering die zichzelf ruimschoots terugverdient. Wacht daarom niet te lang en laat snel je oude CV-ketel vervangen via SmartCV. Wij bieden ketels van de merken IntergasATAGNefit-Bosch en Remeha. Bestel via de webshop of informeer naar de mogelijkheden!

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.