Rookgasafvoer vervangen Haarlem

  • Installatie nieuwe standaard rookgasafvoer (Dak- en/of muurdoorvoer).
  • Leidingcontrole op gaslekkage
  • Afregelen van de ketel voor optimaal verbruik
  • Alle benodigde materialen voor de installatie

Home / CV ketel kopen

Je rookgasafvoer vervangen Haarlem. Het is waarschijnlijk niet iets waar je dagelijks aan denkt. Soms komt het wellicht een keer op als het er bij de visite over gaat, maar een rookgasafvoer vervangen is meestal iets waar mensen niet echt aan denken. Dat is ook niet heel gek. Het moet alleen wel af en toe gebeuren om lekkages en storingen te voorkomen. Bij SmartCV.nl weten we hier alles van. We zijn dan ook specialist op dit onderwerp en we komen graag bij je langs in Haarlem om je rookgasafvoer te vervangen. Tot die tijd vertellen we je alles over het wanneer, waarom en hoe van je rookgasafvoer vervangen.

Cv-ketels

Ontdekken welke cv-ketel bij jouw unieke situatie past? Doe dan snel de ketelkiezer en maak een afspraak voor installatie.

Thermostaten

Met een slimme thermostaat staat je cv-ketel alleen aan wanneer je thuis bent waardoor je energie bespaart.

Waarom moet ik mijn rookgasafvoer vervangen Haarlem?

Een rookgasafvoer moet vervangen worden wanneer hij versleten is. Dit kan een goede installateur snel zien. Wij komen graag naar Haarlem om uitsluitsel te geven. Een versleten rookgasafvoer is namelijk vaak niet meer luchtdicht. En dat betekent dat er rookgas van de CV-ketel van je woning in Haarlem kan stromen. Bij een concentrische rookgasafvoer blijft deze in de buis omdat de luchttoevoer om de afvoer heen zit. Hierdoor slaat de rook eerst terug in de CV-ketel waarop deze een storing zal geven. Bij een ouderwetse parallelle afvoer is dit niet het geval. Hierbij zijn er voor de aan- en afvoer twee verschillende buizen. Hierdoor zorgt een lekke rookgasafvoer dus altijd voor rookgas in huis. Daarbij is de aanvoer bij een parallelle afvoer de luchtaanvoer smaller waardoor die eerder blokkeert. Dit is tevens de reden dat een verouderde rookgasafvoer één van de voornaamste redenen van koolmonoxidevergiftigingen is.

Wanneer rookgasafvoer vervangen Haarlem?

Een rookgasafvoer gaat ongeveer even lang mee als een CV-ketel. Je zou dus denken dat dit vaak samen vervangen zou worden. Dit was echter lang niet het geval. Veel mensen stelden de rookgasafvoer vervangen uit met de hele levensduur van een CV-ketel. Sinds een CV-ketel vaak ongeveer 15 jaar mee gaat, bleef een rookgasafvoer dus wel 30 jaar zitten. Dit is veel te lang en kan dus tot gevaarlijke situaties leiden. Daarom is het tegenwoordig verplicht om bij vervanging van je CV-ketel je rookgasafvoer te vervangen. Zo helpen we het probleem van verouderde rookgasafvoeren de wereld uit.

Snelle service
Persoonlijk advies
Vakkundig

Hoe wordt mijn rookgasafvoer vervangen?

Een rookgasafvoer wordt dus vaak tegelijk vervangen met een CV-ketel. Hierbij verwijderen we bij SmartCV.nl de gehele installatie en brengen we er een nieuwe voor in de plaats. Wij bieden je een modern aanbod aan zuinige CV-ketels en rookgasafvoeren. Deze plaatsen wij vervolgens conform alle normen en voorschriften. Zo zit je zeker veilig. Door de CV-ketel en rookgasafvoer tegelijk te vervangen hoef je de installateur ook maar één keer naar Haarlem te halen. Deze zorgt tevens dat alles perfect aansluit omdat het in één keer wordt geplaatst. Ten slotte lopen we alles na die tijd nog een keer na om alles perfect af te stellen. Zo weet je zeker dat je kwaliteit geleverd krijgt. Eventueel kunnen wij ook je installatie periodiek controleren.

Bij elke aankoop van een cv-ketel

  • Installatie nieuwe standaard rookgasafvoer (dak- en/of muurdoorvoer)
  • Leidingcontrole op gaslekkage
  • Afregelen van de ketel voor optimaal verbruik
  • Alle benodigde materialen voor installatie

Rookgasafvoer vervangen in Haarlem

Het is onhandig om te wachten met je rookgasafvoer vervangen. Als die van jou er al zo’n 20 jaar hangt dan is de kans groot dat hij binnen afzienbare tijd gaat lekken. Wacht dus niet langer en bel SmartCV.nl via +31648727849. Wij leveren, installeren en controleren. Ook als je CV-ketel meteen meegeleverd moet worden, dan kunnen wij dat regelen. Vraag dus snel een offerte aan via info@smartcv.nl. Wij zijn ook actief in de regio Amsterdam, Nieuwegein en Purmerend.

Ga snel naar