Rookgasafvoer vervangen Amsterdam

Vraag je je af of jouw rookgasafvoer nog helemaal up-to-date is? Een rookgasafvoer vervangen Amsterdam moet tijdig gebeuren om gaslekken met soms zelfs koolmonoxide te vermijden. Als een oude installatie te lang blijft zitten, dan slijten de buizen van je gasafvoer en gaat het op den duur lekken. Dit is te vermijden door op tijd je rookgasafvoer te vervangen. Ben je benieuwd of het al tijd om jouw afvoer te vervangen? Bij SmartCV.nl helpen we je graag om dat te bepalen.

Vrijblijvende offerte ontvangen?
Wilt u weten waar u aan toe bent? Vraag snel een gratis offerte aan!
ATAG
Honeywell
Bosch
Nefit

Waarom moet ik een rookgasafvoer vervangen Amsterdam?

Zoals veel producten heeft ook een rookgasafvoer een beperkte levensduur en moet je periodiek je rookgasafvoer vervangen. Dit omdat door alle rookgassen, de buizen slijten. Veel huisjesmelkers in Amsterdam bijvoorbeeld, stelden de vervanging van de installatie gewoon uit totdat in sommige huizen de afvoer begon te lekken. Dit was extra gevaarlijk omdat veel afvoeren een parallelle installatie hadden. Dat houdt in dat er een aparte buis is voor de toe- en afvoer. Hiermee trekt een gaslek in de afvoer dus meteen de woning in, met alle bijkomende gevaren.

Moderne rookgasafvoer

Tegenwoordig maakt vrijwel iedereen gebruik van een concentrische rookgasafvoer. Deze bestaat uit een buis in een buis. Door de grote buis stroomt de lucht naar binnen en via de kleine buis binnenin stroomt het rookgas naar buiten. Als de afvoer gaat lekken stroomt het rookgas dus eerst naar de luchttoevoer. Een moderne CV-ketel detecteert het wanneer er gas in de luchttoevoer zit. Hierop slaat de ketel af en geeft hij een storing aan.

Hoe lang gaat een rookgasafvoer mee?

Een rookgasafvoer gaat over het algemeen ongeveer 15 jaar mee. Daarna zijn de buizen waarschijnlijk te ver versleten en verouderd om met zekerheid te kunnen zeggen dat je geen lekkage gaat krijgen. Daarom moet je tijdig je rookafvoer vervangen. Een goed moment daarvoor is bij de installatie van een nieuwe CV-ketel in Amsterdam. Je kunt dit beter niet uitstellen tot de volgende. Als je dit één keer niet mee laat nemen en je wacht tot je volgende CV-ketel, dan zit je zo 30 jaar met dezelfde installatie. Dat is gewoon gevaarlijk.

Tegelijk CV-ketel en Rookgasafvoer vervangen Amsterdam

Een CV-ketel en rookgasafvoer vervangen kan prima tegelijk. Daarbij scheelt het vaak moeite en ook geld. Een installateur hoeft namelijk maar één keer langs te komen en kan meteen een hele installatie aanleggen in plaats van dat hij een nieuwe installatie op een oude moet monteren. Tegenwoordig is het bij het vervangen van een CV-ketel van 5 jaar of ouder zelfs verplicht om ook de rookgasafvoer te vervangen. Bij SmartCV.nl komen we graag langs in Amsterdam om jouw installatie te vervangen voor een modern model. Zo weet je zeker dat je veilig zit. Ook loopt onze installateur alles langs na installatie om alles af te stellen voor maximale efficiëntie.

Veelgestelde vragen SmartCV

Rookgasafvoer vervangen in Amsterdam

Als je twijfelt of je rookafvoer vervangen moet, dan kun je SmartCV.nl altijd om raad vragen. We zitten vlakbij Amsterdam en bekijken graag jouw situatie. Zo zorgen we er samen voor dat je niet hoeft te vrezen voor een gaslek, maar ook dat alles efficiënt werkt. Wel zo fijn voor de portemonnee. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor rookgasafvoer vervangen in Amsterdam of neem telefonisch contact op via +31648727849! Ook zijn wij werkzaam in de regio HaarlemNieuwegein en Purmerend.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.