Rookgasafvoer vervangen Utrecht

Vraag je je wel eens af: moet ik mijn rookgasafvoer vervangen Utrecht? Vaak is het antwoord op deze vraag wanneer je hier al aan denkt: “ja”. Als je denkt dat je huidige afvoer aan vervanging toe is. Dan had het vaak al lang moeten gebeuren. Dit is echter niet altijd het geval. Soms zijn mensen ook te voorzichtig en gaat de installatie eigenlijk nog wel een tijdje mee. Twijfel je of jouw rookgasafvoer vervangen moet worden? Wij komen graag langs in Utrecht om de situatie te beoordelen, maar tot die tijd vertellen we je er graag alles over.

Vrijblijvende offerte ontvangen?
Wilt u weten waar u aan toe bent? Vraag snel een gratis offerte aan!
ATAG
Honeywell
Bosch
Nefit

Waarom rookgasafvoer vervangen Utrecht?

Een rookgasafvoer Utrecht vervangen doe je om een lekkage te voorkomen. Als jouw CV-ketel in Utrecht aan het stoken is, dan produceert zo’n ketel niet alleen warmte maar ook rook, of in ieder geval afvalstoffen. Deze gassen zijn in het beste geval onprettig van geur en in het slechtste geval dodelijk. Als er bijvoorbeeld een verstopping in de luchttoevoer zit kan de verbranding in de ketel onvolledig zijn en komt er koolmonoxide vrij. Dit gas is kleurloos, geurloos en staat bekend als sluipmoordenaar. Zeker als je een parallelle rookgasafvoer hebt is dit levensgevaarlijk.

Wat voor rookgasafvoer Utrecht heb ik?

Je hebt de parallelle rookgasafvoer en de modernere concentrische afvoer. Een parallelle afvoer is een relatief goedkope installatie. Hij bestaat uit twee buizen die parallel naar buiten lopen. De één voert lucht aan, de ander voert rook af. Als je dus een lekke afvoer hebt, loopt het rookgas meteen je woning in. Daarop is de concentrische rookgasafvoer Utrecht uitgevonden. Deze bestaat uit twee buizen van verschillende diktes die in elkaar geschoven zijn. Door de grote buis wordt de lucht aangevoerd. Door de kleine binnenste buis zoekt het rookgas juist een weg weer naar buiten. Hierdoor lekt gas in geval van lekkage dus niet de woning in, maar naar de CV-ketel. Deze merkt het als er gas in de toevoer zit en geeft meteen een storing. Je storingsmonteur in Utrecht zal snel doorhebben dat je rookgasafvoer vervangen moet worden.

CV-ketel en rookgasafvoer vervangen Utrecht

Een rookgasafvoer vervangen gebeurt vaak tegelijk met een CV-ketel. Sinds 2012 is dit ook verplicht als de CV-ketel die vervangen wordt ouder dan 5 jaar is. Dit gebeurt omdat een rookgasafvoer net als een CV-ketel in de regel zo’n 15 jaar mee gaat. Als je de rookgasafvoer niet tegelijk met de ketel laat vervangen, hebben mensen soms wel 30 jaar lang dezelfde gasafvoer. Dit vergroot de kans op een gaslekkage ontzettend en het is ook ontzettend onnodig. Laat je namelijk je CV-ketel en rookgasafvoer tegelijk vervangen, dan bespaar je in ieder geval op voorrijkosten en vrij waarschijnlijk ook op de arbeidsuren die bij de installatie komen kijken.

Veelgestelde vragen SmartCV

Rookgasafvoer vervangen in Utrecht

Te lang wachten met je rookgasafvoer vervangen is vaak een slecht idee. Vanwege het gevaar dat het op kan leveren, vanwege de storingen die het kan geven en ook gewoon omdat het toch een keer moet gebeuren. Wacht daarom niet langer met je rookgasafvoer Utrecht vervangen. Als je CV-ketel richting het einde van haar levensduur gaat is het zeker slim om die ook meteen mee te laten vernieuwen. Bij SmartCV.nl staan we graag voor je klaar in Utrecht om je te voorzien van een nieuwe rookgasafvoer of CV-ketel. Mail naar info@smartcv.nl of neem telefonisch contact op en vraag naar de mogelijkheden! Wij komen namelijk ook vaak in bijvoorbeeld Alkmaar en Hilversum.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.