Rookgasafvoer vervangen Hilversum

Een rookgasafvoer vervangen Hilversum is zo’n klus die vaak wordt uitgesteld. Mensen hebben er vaak geen zin in omdat het moeite en geld kost. Dat is ook zeker begrijpelijk. Het is echter wel nodig om te doen. Wanneer een rookgasafvoer niet vervangen wordt, loop je namelijk het risico op storingen in je CV-ketel of in het ergste geval zelfs een koolmonoxidevergiftiging. Daarom laat een verstandig persoon in Hilversum tijdig zijn rookgasafvoer vervangen. Waarom? Wanneer? Hoe? Bij SmartCV.nl weten we er alles over en vertellen je dat ook graag!

Vrijblijvende offerte ontvangen?
Wilt u weten waar u aan toe bent? Vraag snel een gratis offerte aan!
ATAG
Honeywell
Bosch
Nefit

Waarom moet ik mijn rookgasafvoer vervangen Hilversum?

Een rookgasafvoer voert gassen af die uit je CV-ketel in Hilversum komen. Deze gassen komen vrij bij de verbranding. Dit kan stinken, maar ze kunnen ook geurloos, maar wel heel gevaarlijk zijn als er bijvoorbeeld problemen bij de luchttoevoer zijn. Daarbij vreet de rook ook altijd een beetje in de pijpen. Zeker bij een HR-ketel kan dat hard gaan. Dit komt omdat een hoogrendementsketel ook warmte uit de rook haalt. Dat is natuurlijk heel efficiënt, maar het produceert wel condens die veel zuur bevat en op de buizen slaat. Zo is je rookgasafvoer uiteindelijk niet meer luchtdicht en moet hij vervangen worden. Als je dat niet doet is de kans namelijk groot dat de rookgassen op den duur in de woning trekken. Zeker bij een ouderwetse parallelle rookgasafvoer gebeurt dat snel. Dit soort verouderde afvoeren zijn ook één van de grootste redenen dat er nog koolmonoxidevergiftigingen plaatsvinden. Tegenwoordig hebben steeds meer woningen een concentrische afvoer die bestaat uit een luchttoevoer die om de rookgasafvoer heen zit. Zo stroomt de rook terug de CV-ketel in. Een goede CV-ketel detecteert dit en geeft een storing. Een goede installateur zal bij inspectie snel opmerken dat het tijd wordt voor rookgasafvoer vervangen.

Wanneer moet de rookgasafvoer Hilversum vervangen worden?

Over het algemeen moet een rookgasafvoer vervangen worden na 15 jaar. Daarna is het materiaal te ver verouderd door het weer en de rookgassen. Voorheen werd dit vaak uitgesteld tot het moment dat de CV-ketel vervangen moest worden. Dat is gevaarlijk want de kans is groot dat er niet meer naar omgekeken wordt, totdat de nieuwe ketel weer vervangen moet worden. Sinds een CV-ketel ook 15 jaar mee gaat. Zit diezelfde rookgasafvoer dus zo 30 jaar op zijn plek. Dat is te lang en dat kan gevaarlijk zijn. Daarom is het tegenwoordig bij wet geregeld dat wanneer een CV-ketel van ouder dan 5 jaar vervangen wordt, ook de rookgasafvoer vervangen moet worden. Zo weet je vrij zeker dat je nooit met een verouderde rookgasafvoer komt te zitten.

Rookgasafvoer vervangen in Hilversum

Een rookgasafvoer vervangen Hilversum is dus een beetje een noodzakelijk kwaad. Maar zeker tegenwoordig hoeft het geen hele nare klus meer te zijn. Zeker niet als je er een nieuwe CV-ketel van SmartCV.nl bij laat installeren. Wij komen namelijk graag bij je in Hilversum om je oude installatie te verwijderen en een nieuwe te installeren. Wij zorgen dat alles volgens alle normen en richtlijnen wordt geïnstalleerd en dat alles perfect wordt afgesteld. Zo weet je zeker dat je nog jaren plezier hebt van deze klus. Schroom dus niet en neem contact op met SmartCV.nl via info@smartcv.nl of +31648727849! Ook in Utrecht en Alkmaar zijn wij je graag van dienst!

Veelgestelde vragen SmartCV

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.